הכנסיה המרונית, גוש חלב

שבת 28.05.2016

באך: קנטטה 78

מוצרט: תפילות ערבית 339 K.

 עדה פלג, מנצחת

תזמורת פסטיבל הגליל (נגנים מובילים מהפילהרמונית הישראלית)

המקהלה הקאמרית הישראלית טבעון (יעל וגנר-אביטל,מנצחת המקהלה)

קלייר מגנאג'י, סופרן

סבטלנה סנדלר, אלט

דורון פלורנטין, טנור

עמית פרידמן, באס

 

עדה פלג ,מנצחת 

 מייסדת ומנהלת המרכז למוסיקה גליל.נצחה על תזמורות ומקהלות בארץ ובחו"ל, בהן התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הקאמרית של שטוטגרט, התזמורת הקאמרית הישראלית,תזמורת ומקהלת פסטיבל באך באורגון, התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג, מקהלת האופרה הישראלית ורבות אחרות. בדצמבר 2014 החלה בתפקידה כמנהלת מוסיקלית ומנצחת ראשית של תזמורת Vox Musicorum de Paris

פלג סיימה בהצטיינות את לימודי התואר הראשון בפסנתר באוניברסיטת רוזוולט בשיקגו ואת לימודי התואר המתקדם בקומפוזיציה באוניברסיטת אינדיאנה בבלומינגטון. המורה הראשי שלה לניצוח היה מאסטרו הנרי מייזר, מנצח התזמורת הסימפונית של שיקגו אשר כתב עליה  "עדה פלג היא ללא ספק הכשרון הגדול ביותר כיום".  היא זכתה למלגת ניצוח בפסטיבל המוסיקה באספן קולורדו, ולאחר מכן התקבלה לכתתו של פרדריק פראוזניץ בבית הספר למוסיקה "פיבודי" שבאונברסיטת ג'ון הופקינס בבולטימור והשתתפה בכתות אמן של גדולי המנצחים וביניהם מקס רודולף ב"קרטיס" בפילדלפיה, סרג'יו צ'ליבידקה במינכן וגנדי רוז'דסבנסקי במוסקבה. היא זכתה בפרסים רבים וביניהם מקום ראשון בתחרות הפסנתר ע"ש מולי מרגוליס בשיקגו . דיסק בניצוחה Made in Brazil"  " ובו יצירות מאת מלחינים ברזילאיים, יצא בספטמבר 2007 בהוצאת איגוד המלחינים הברזילאים וזכה לשבחים רבים. בשנת  2006 העניק לה ארגון נשים מנהלות "נטע" את תואר  "אשת השנה".

תזמורת פסטיבל הגליל 

תזמורת הבית של המרכז למוסיקה הוקמה בשנת 2000. התזמורת האיכותית מורכבת מגרעין הנגנים המובילים של התזמורת הפילהרמונית אשר מופיעים  בקביעות בסדרות הקונצרטים הקאמריים השנתיות  שמקיים המרכז והיא מופיעה ברוב הקונצרטים התזמורתיים  של המרכז.   בנוסף לקונצרטים בארץ הופיעה התזמורת   בפסטיבל האמנויות בקולומביה מרילנד עם החלילן הסיני ג'ין טה,  בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הלבנוני וויסאם בוסתני ,   הקליטה עם החלילן הברזילאי  ג'יימס שטראוס את תקליטור  “Made in Brazil”, וחנכה את סדרות המוסיקה בכנסיה המרונית בגוש חלב ובאודיטוריום שבנה סטף ורטהיימר בגן התעשיה נצרת.

המקהלה הקאמרית הישראלית - טבעון 

נוסדה בשנת 1974 ומונה כ-55 זמרים, אנשי טבעון והסביבה. רפרטואר המקהלה כולל יצירות א-קפלה ויצירות אורטוריות מתקופות הרנסנס, הבארוק, הקלאסית והרומנטית, לרבות מוזיקה בת זמננו, מוזיקה ישראלית ושירי עמים. המקהלה מופיעה בקהילה וברחבי הארץ ומייצגת את ישראל בחו"ל. המקהלה הופיעה בפסטיבל ווקאליזה בעכו, בטלויזיה הישראלית ב-1993, בזמריות בירושלים ובעכו, ובפסטיבל אבו-גוש במשך 9 עונות עד כה. בנוסף, הופיעה המקהלה בספרד, בצרפת ובגרמניה, ב"אירופה קנטאט" ובפסטיבל נוישטיפט שבדרום טירול, שם הוקלטה ב-2002 לרדיו האיטלקי עם יצירתו של דבוז'אק "סטאבט מאטר". בשנת 2005 הופיעה המקהלה בפסטיבל למוזיקה יהודית בצפת. . בשנת 2007 הוזמנה המקהלה לפולין לסדרת קונצרטים ולמפגש מיוחד באושוויץ עם מקהלות מפולין וגרמניה, בסימן גישור על מכאובי העבר בעזרת המוזיקה.יעל וגנר אביטל היא מנצחת המקהלה.

קלייר מגנאג'י, סופרן 

  בוגרת האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בתל אביב, המשיכה את לימודיה בבוסטון ובברלין. הופיעה לראשונה במרכזי המוסיקה החשובים בעולם בשנת 2007 עם האקדמיה לזמרים צעירים גן הקולות של וויליאם כריסטי. מאז הוזמנה להופיע כסולנית אורחת בבתי האופרה הלאומיים של פינלנד ואסטוניה, באופרה הישראלית, עיר המוסיקה בפריס, תיאטרון קאן, פסטיבל האופרה של ריינסברג, פסטיבל ישראל, פסטיבל באד קיסינגן ובסיור ההפקה הקומדיה השטנית בארה"ב לצד השחקן ג'ון מלקוביץ'. קלייר מרבה להופיע ברפרטואר קונצרטנטי נרחב באולמות כמו המוזיקפריין בוינה, הפילהרמונית ברלין, וויגמור הול והברביקן בלונדון, אולם אליס טולי בלינקולן סנטר, ארמון האמנויות בבריסל, האודיטוריום הלאומי במדריד והגולבנקיאן בליסבון. הופעותיה כוללות גם את התזמורת הפילהרמונית הישראלית, הפילהרמונית ברמן, הסימפונית ברלין, הסימפונית הלאומית אסטוניה, הסימפונית אולסטר, הסימפונית ירושלים, תזמורת האמנויות הפורחות, האקדמיה הווינאית, הלסינקי בארוק והקאמרטה ירושלים. דיסק הבכורה שלה "ציפור יחידה" ובו שירים ישראלים אמנותיים של עודד זהבי יצא במרץ 2015 בהוצאת המכון למוסיקה ישראלית וזוכה לשבחי הביקורת.

סבטלנה סנדלר , מצו סופרן

סבטלנה סנדלר נולדה במוסקבה, רוסיה, שם למדה באקדמיה למוסיקה גנסין. היא זכתה במלגת קרן התרבות אמריקה-ישראל ובמלגה על שם ברוך גרבוב. ב-1999 זכתה בתחרות של אונסקו באיטליה. היא הופיע כסולנית ברוסיה, בלגיה, איטליה, ארה"ב ועוד.

בין התפקידים הרבים ששרה באופרה הישראלית אולריקה בנשף המסכות, פיליפייבנה ביבגני אונייגין, אנינה באביר הוורד, קלטולידה בנורמה, סוזוקי במאדאם בטרפליי, מרגרט בווצק, יז`יבבה ברוסלקה, מדלון באנדראה שנייה, קבניכה בקטיה קבנובה ועוד רבים. בעונה הבאה תשיר באופרה הישראלית את אזוצ`נה בטרובדור ואת הנסיכה בנזירה אנג`ליקה.

דורון פלורנטין,  טנור

דורון הוא בעל תואר ראשון בנגינה בצ'מבלו, בהסמכתו של ד"ר דוד שמר באקדמיה למוסיקה בירושלים.

לאחר שירותו הצבאי כמוזיקאי מצטיין והשלמת תואר בנגינה, למד זמרה בבית הספר הגבוה למוזיקה בוכמן-מהטה בתל אביב, ובבית ספר הגבוה למוזיקה על שם מנדלסון בלייפציג.
כזמר סולן הופיע בין היתר בארץ עם תזמורת הבארוק ירושלים, אנסמבל הבארוקדה, סימפונט רעננה, התזמורת הקיבוצית-נתניה ועוד.

כמו כן הופיע עם אנסמבל זמרי מורן בפסטיבל באך השנתי בטורונטו תחת מאסטרו הלמוט רילינג, ובביצוע המתיאוס פאסיון של באך בקופנהגן ביחד עם סולני-קופנהגן.

בין תפקידיו האופראיים: נמורינו ב"שיקוי האהבה" (דוניצטי) וטמינו "חליל הקסם" (מוצרט) .

 

עמית פרידמן, בס

נולד בישראל. הרפרטואר שלו כולל את רוקו בפידליו (בטהובן) בבית האופרה של רודולשטט בגרמניה, קרספל בסיפורי הופמן (אופנבך) בבית אופרה של נורדהאוזן בגרמניה ודון מניפיקו בלה צ'נרנטולה (רוסיני) בפסטיבל הקיץ לאופרה בזונדרסהאוזן, גרמניה. ביצע תפקידים רבים במסגרת סדנת הקיץ של המכון הישראלי לאמנות הזמרה. יש לו גם רפרטואר קונצרטנטי נרחב הכולל יצירות מאת שוברט, פורה, בטהובן, שומן ומלחינים נוספים. הוא היה חבר באופרה סטודיו של האופרה הישראלית שם הרפרטואר שלו כלל את פפגנו בחליל הקסם (מוצרט) ותפקידים רבים נוספים. באופרה הישראלית ביצע את תפקיד חיש עכביש בבכורה העולמית של האופרה מעשה בחצי ירח (מיכאל שנהב)

 

*****************************************************************************************************************************

 

 

הקונצרטים בפברואר:

* נצרת,  כנסיית סנט גבריאל

 יום שבת 06.02.16 בשעה 13:00

* ראש פינה, סינמטק

יום ב' 08.02.16 בשעה 20:00

* קיבוץ ברעם, אודיטוריום

 יום שבת 27.02.16 בשעה 13:00

משתתפים:

עדה פלג, מנחה

אלאונורה לוצקי, כינור

מרסל ברגמן, צ'לו

ויקטור סטניסלבסקי, פסנתר

 בתכנית:

רחמנינוב: שלישיית הפסנתר  élégiaque

פיאצולה : מתוך  " ארבע העונות":  טנגו  סתיו וטנגו חורף

מנדלסון :שלישיית פסנתר , אופוס 66

I. Allegro energico e con fuoco

II. Scherzo: Molto allegro quasihresto

III.  Finale: Allegro appassionata

 

עדה פלג, מנהלת מוסיקלית ומנצחת ומנחה

מצמרת המנצחים הישראלים, מייסדת ומנהלת המרכז למוסיקה גליל , ניצחה על תזמורות ומקהלות בארץ ובחו"ל, בהן התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הקאמרית של שטוטגרט, התזמורת הקאמרית הישראלית,תזמורת ומקהלת פסטיבל באך באורגון, התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג, מקהלת האופרה הישראלית ורבות אחרות. בדצמבר 2014 החלה בתפקידה כמנהלת מוסיקלית ומנצחת ראשית של תזמורת  Vox Musicorum de Paris

 

ויקטור סטניסלבסקי, פסנתר

    מהבולטים והמצטיינים מבין פסנתרני הדור הצעיר בישראל, ויקטור סטניסלבסקי זוכה להצלחה מרשימה בזירה המוסיקלית בארץ ובחו"ל כסולן עם תזמורות, ברסיטלים וכנגן מוסיקה קאמרית מבוקש. ניגן בפסטיבלים בינ"ל חשובים ביניהם פסטיבל "רבינייה", פסטיבל הפסנתר של שנגחאי, פסטיבל ביג'ינג, "פסטיבל ישראל" י-ם והקליט רבות לרדיו "קול המוסיקה" ולתחנות רדיו באירופה וארה"ב. ויקטור הופיע במדינות רבות באירופה, בסין, בדרום קוריאה, בצפון אמריקה ובדרומה - באולמות מהיוקרתיים בעולם בהם ה"פילהרמוני" בברלין, ה"קונצרטחבאו" באמסטרדם, "קרנגי הול" בניו יורק, "המרכז הלאומי לאומנויות הבמה" בביגי'נג, במרכז האומנויות של סיאול ועוד רבים, לצד הופעות קבועות בכל האולמות והיכלי התרבות החשובים בישראל. ב-2006 זכה  בפרס הראשון בתחרות ע"ש ולדימיר ויארדו בניו-יורק ובפרס הראשון בפסנתר ע"ש רפי גורלניק ופרס שרת החינוך והתרבות לביצוע המצטיין של יצירה ישראלית כלית ב'תחרויות האביב'.  אל אף גילו הצעיר, סטניסלבסקי כבר נתן כיתות אומן בקונסרבטוריון למוסיקה של שנגחאי בסין ובאוניברסיטה של קלגרי בקנדה וכיום נמנה עם סגל ההוראה של ביה"ס למוסיקה ע"ש בוכמן-מהטה באונ' ת"א.     ויקטור זכה במלגות הצטיינות של 'קרן התרבות אמריקה-ישראל'.

אלאונורה  לוצקי, כינור

אלאונורה לוצקי נולדה באוקראינה ובשנת 1982 זכתה בפרס הראשון בתחרות לאומית לכינור במולדתה. בשנת 1988 סיימה את לימודיה באקדמיה למוסיקה בסנט.פטרבורג ושנתיים לאחר מכן עלתה לישראל. ניגנה בתזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור כמשנה לנגן ראשי עד שנת 2004, ובמהלך השנים האלו הופיעה עם התזמורת כסולנית בקונצרטים ובהקלטות. היא מכהנת גם ככנרת ראשית באנסמבל המאה-21 של מוסיקה בת זמנינו. בשנת 2004 הוזמנה להצטרף לתזמורת הפילהרמונית ישראלית ואף הופיעה כסולנית. היום אלאונורה מנגנת בתזמורת הפילהרמונית הישראלית וממשיכה להופיע עם הרכבים קאמריים רבים

מרסל ברגמן, צ'לו

מרסל ברגמן נולד ב-1950 בברית המועצות לשעבר, למד בקונסרבטוריון של לנינגרד ולאחר מכן גם לימד שם. ב-1978 עלה לישראל והצטרף לתזמורת הפילהרמונית הישראלית וזמן קצר לאחר מכן מונה לנגן ראשון בקבוצת הצ'לו שלה. הוא הופיע עם התזמורת כסולן בארץ ובסיוריה בחו"ל, בניצוחם של זובין מהטה, קורט מזור, כריסטוף אשנבאך, שארל דיטוא ואחרים. ב-1995 ניגן כסולן בבכורה הישראלית של "דון קישוט" מאת ריכרד שטראוס עם התזמורת הפילהרמונית הישראלית תחת שרביטו של זובין. כמו כן הופיע כסולן עם תזמורות שונות בארץ ומחוצה לה. הוא חבר בשלישייה הישראלית המרבה להופיע ברחבי העולם כולו, ואשר הקלטותיה כוללות את כל השלישיות לפסנתר, כינור וצ'לו מאת ברהמס, שומאן, מנדלסון ושוברט.

 

********************************************************************************************************************************************

 

קלאסי ראש פינה  2015

מנהלת   מוסיקלית:  עדה פלג

סינמטק ראש פינה

21.12.15 בשעה 19:30

דואו כינור פסנתר 

גלעד הילדסהיים: כינור

רויטל חכמוב:   פסנתר

 

בתכנית:

בטהובן:  סונטה אפסיונטה

ברהמס: סונטה ראשונה לכינור ופסנתר

סן סנס: האבנז לכינור  ופסנתר

 

 גלעד הילדסהיים, כינור

יליד ישראל, החל את לימודי הכינור בגיל 6 בבלגיה. בארץ היה תלמידם של חיים טאוב, מיכאל גייזלר,יאיר קלס ואילונה פהר. זכה בקביעות במלגות מטעם קרן התרבות אמריקה-ישראל משנת 1984 ושירת בצבא כמוסיקאי מצטיין. הוביל ומוביל גופים מוזיקאליים רבים בארץ ובחו"ל, בין השאר הוביל את התזמורת הסימפונית חיפה, סולני ת"א, אנסמבל קפריזמה וכן היה הכנר הראשי בבית האופרה סן-קארלו בנאפולי בהזמנת מאסטרו גארי ברטיני. כיום מכהן ככנר ראשי בתזמורת הקאמרית הקיבוצית. ניגן כסולן עם מיטב התזמורות בארץ וכן כסולן בסיורים בגרמניה, קרואטיה, צרפת ואיטליה. גלעד מוזמן באופן קבוע להופיע בפסטיבלים בארץ ובחו"ל כגון כפר-בלום, "באנף" בקנדה ו"פרו" בגרמניה. מרבה להופיע בקונצרטים קאמריים וניגן עם מיטב הנגנים כגון פנחס צוקרמן, גיא בראונשטיין, רביעיית ירושלים, טריו ירושלים, ברנארד גרינהוס ועוד רבים, בהופעות, בשידורי רדיו ובהקלטות. כמו כן עבד עם המלחין האיטלקי המנוח לוציאנו בריו על ביצוע בכורה של הדואטים פרי עטו לשני כינורות. גלעד הרחיב את פועלו ולאחרונה החל לנצח והשתלם אצל פרופ' מנדי רודן במגמת הניצוח באקדמיה למוסיקה בתל-אביב.

 

רויטל חכמוב, פסנתר

ילידת ישראל. שייכת לצמרת הפסנתרנים הישראלים בארץ ובעולם.
ניגנה כסולנית וכנגנית מוסיקה קאמרית בכל אירופה, סקנדינביה, רוסיה ,יפן, סין, דרום אמריקה ארה"ב וקנדה. רויטל בעלת תואר אמן סולן מהאקדמיה למוסיקה של האנובר.
מרבה לנגן כסולנית עם כל התזמורות המובילות בארץ וניגנה עם תזמורות חשובות בחו"ל כמו התזמורת הקאמרית מוסקבה,התזמורת הסימפונית ברלין ,תזמורת הסולנים מזאלצבורג, התזמורת הקאמרית שטוטגרט, התזמורת ע"ש שולטי- בודפשט,  הפילהרמונית של בוקרשט, התזמורת הפילהרמונית של טראנסלווניה, התזמורת הסימפונית צפון- גרמניה ותזמורות סימפוניות לאומיות בדרום אמריקה.
רויטל ניגנה כסולנית תחת שרביטם של מנצחים ידועי שם: זובין מהטה, סרג'יו קומיסיונה, אמיל סימון, מקסים שוסטקוביץ,ליאור שמבדל, מנדי רודן, נועם שריף ודן אטינגר. השתתפה  בפסטיבלים בינלאומיים רבים: מונטרה ויווה (שוויץ), אונסקו (יון), רוסקילדה (דנמרק) , פסטיבו (פינלנד), פסטיבו (גרמניה), סאן סבסטיאן (ספרד), כפר בלום ופסטיבל ישראל מרבה בנגינת מוסיקה קאמרית עם החשובים באמני ישראל ובחו"ל ודיסק שהקליטה עם מקסים ונגרוב לחברת טלדק זכה ל"בחירת העורך" של "גרמופון" ולדיסק מומלץ באתר "אמאזון".

 

 

 

****************************************************************************************************************

שבת 24.10.15   הכנסיה  הסלזיאנית בנצרת , בשעה 13:00

השילוב של  האקוסטיקה המיוחדת בחללי הכנסייה עם תזמורת פסטיבל המוסיקה בגליל המורכבת ממובילי התזמורת הפילהרמונית הישראלית ,הסולנים קלייר מגנג'י ויניב ד'אור, בניצוחה של עדה פלג,  מבטיח חוויה מוסיקלית בלתי נשכחת.

בערוץ היו טיוב של המרכז Galilee Music    ניתן לצפות בקונצרטים שהוקלטו בשנים האחרונות.

https://www.youtube.com/watch?v=pJMwrwhnwuI

 

סְטָאבָּט מָאטֶר דולורוסה (Stabat Mater) הוא מזמור מימי הביניים המיוחס לנזיר הפרנציסקני ג'קופו די טודי, אשר נפטר בשנת 1306. המזמור מתאר את כאבה של   האם המיוסרת מרים בעמדה ליד בנה הצלוב ישוע. הטקסט בעל אופי אמוציונאלי ודרמטי  והוא מבטא ערכים אוניברסליים חוצי דתות ותרבויות של אבדן וסבל בנסיבות טראגיות.  הסטאבאט מאטר  הוא אחד הטקסטים הדתיים המולחנים ביותר בכל התקופות ובכל הסגונונת .עם  גדולי המלחינים שכתבו מוסיקה לטקסט נמנים  פלסטרינה,  ויולדי, סקרלטי, פרגולזי, בוקריני, היידן, רוסיני, שוברט, ורדי, דבוז'ק, פולנק וארבו פראת.

מבחינת התוכן - בשמונת הפסוקים הראשונים מבטא מזמור הסטאבט מאטר חמלה עמוקה לאמו של ישו, העומדת אל מול בנה הצלוב. לאחר מכן מתפלל המשורר לאם בבקשה  לחלוק עמה את צערה וליטול חלק בסבלו של ישו, ומבקש את התערבותה למענו, כדי לשרוד ביום הדין. בפסוק האחרון פונה המשורר לישו ומבקש מקום בגן-עדן לאחר מותו.

מבחינה צורנית - הטקסט של המזמור הכתוב בלטינית כנסייתית  מורכב מעשרים בתים בני שלוש שורות  כל אחד - שתי השורות הראשונות  בכל בית הן בנות שמונה הברות כל אחת והשורה השלישית בת שבע הברות. כל זוג פסוקים מתחרז על פי הסכימה: AABCCB.   ההטעמה הטרוכאית (מלעלית) ומבמנה החריזה נשמרים נשמרת בקפידה לכל אורך המזמור.

פרגולזי שילב בגרסתו    אלמנטים אופראיים מובהקים:  הוא חילק את התמליל למספר דואטים ואריות סולו במבנה בינארי והביע את כאבה של  האם במלודיות מעודנות תוך שימוש בהרמוניות מליאות העזה , במעברים כרומטיים ובדיסוננסים דרמטיים המקדימים את זמנם. השילוב של כל האלמנטים  והאיזון המופלא תרמו להצלחתה הגדולה של היצירה לאורך כל השנים.  במאה השמונה-עשרה נחשב הסטאבט מאטר של פרגולזי  לאידיאל סגנוני ולמופת של טעם טוב. כתוצאה, הופיעו חיקויים ועיבודים רבים ליצירה. במיוחד מעניין  עיבודו של באך, המוטט "הגדול בחטאי". במקביל לפופולאריות של הסטאבט מאטר צמחו גם האגדות סביבו. מכיוון שהיצירה הוזמנה אצל פרגולזי בסוף חייו הקצרים, הרבו להשוות בין נסיבות חיבורה לבין אלו של הרקוויאם של מוצרט.

"הדואט המושלם והמרגש ביותר שהולחן אי פעם " כתב ז'אן ז'אק רוסו על הדואט הפותח את היצירה.

12 פרקי היצירה:

"Stabat Mater Dolorosa" Grave, F minor, common time; duet
"Cujus animam gementem" Andante amoroso, C minor, 3/8; soprano aria
"O quam tristis et afflicta" Larghetto, G minor, common time; duet
"Quae moerebat et dolebat" Allegro, E-flat major, 2/4; alto aria
"Quis est homo" Largo, C minor, common time; duet —"Pro peccatis suae gentis..." Allegro, C minor, 6/8
"Vidit suum dulcem natum" Tempo giusto, F minor, common time; soprano aria
"Eja mater fons amoris" Andantino, C minor, 3/8; alto aria
"Fac ut ardeat cor meum" Allegro, G minor, cut common time; duet
"Sancta mater, istud agas" Tempo giusto, E-flat major, common time; duet
"Fac ut portem Christi mortem" Largo, G minor, common time; alto aria
"Inflammatus et accensus" Allegro ma non troppo, B-flat major, common time; duet
"Quando corpus morietur" Largo assai, F minor, common time; duet —"Amen..." Presto assai, F minor, common time

לטקסט המלא עם תרגום לאנגלית:    http://www.arvopart.org/composition_text.php?id=2

 

עדה פלג ,מנצחת  מייסדת ומנהלת המרכז למוסיקה גליל,

נצחה על תזמורות ומקהלות בארץ ובחו"ל, בהן התזמורת הסימפונית של מוסקבה, התזמורת הסימפונית ירושלים רשות השידור, התזמורת הקאמרית של שטוטגרט, התזמורת הקאמרית הישראלית,תזמורת ומקהלת פסטיבל באך באורגון, התזמורת הסימפונית של סנט פטרסבורג, מקהלת האופרה הישראלית ורבות אחרות. פלג הינה המייסדת והמנהלת המוסיקלית של המרכז למוסיקה גליל ובדצמבר 2014 החלה בתפקידה כמנהלת מוסיקלית ומנצחת ראשית של תזמורת  Vox Musicorum de Paris

פלג סיימה בהצטיינות את לימודי התואר הראשון בפסנתר באוניברסיטת רוזוולט בשיקגו ואת לימודי התואר המתקדם בקומפוזיציה באוניברסיטת אינדיאנה בבלומינגטון. המורה הראשי שלה לניצוח היה מאסטרו הנרי מייזר, מנצח התזמורת הסימפונית של שיקגו אשר כתב עליה  "עדה פלג היא ללא ספק הכשרון הגדול ביותר כיום".  היא זכתה למלגת ניצוח בפסטיבל המוסיקה באספן קולורדו, ולאחר מכן התקבלה לכתתו של פרדריק פראוזניץ בבית הספר למוסיקה "פיבודי" שבאונברסיטת ג'ון הופקינס בבולטימור והשתתפה בכתות אמן של גדולי המנצחים וביניהם מקס רודולף ב"קרטיס" בפילדלפיה, סרג'יו צ'ליבידקה במינכן וגנדי רוז'דסבנסקי במוסקבה. היא זכתה בפרסים רבים וביניהם מקום ראשון בתחרות הפסנתר ע"ש מולי מרגוליס בשיקגו . בשנת  2006 העניק לה ארגון נשים מנהלות "נטע" את תואר  "אשת השנה".

במקביל לקריירה הענפה כמוסיקאית וכמבצעת לפלג קריירה אקדמית עשירה,   היא פרסמה מאמרים בנושאי מוסיקה והוזמנה להרצות במוסדות יוקרתיים  ביניהם מכון הטכניון בחיפה, אוניברסיטאת SOAS בלונדון, וMiddlebury College   בארה"ב.  לאחרונה לאחרונה השלימה תרגום לעברית של "סיפורו של חייל" מאת הליברטיסט השוויצרי פרדיננד ראמוז, שהולחן על ידי סטרווינסקי,  וניצחה על הפקה מיוחדת  בהשתתפות  שחקנים ונגנים מהפילהרמונית הישראלית.  כמו כן כתבה עיבוד מקורי של אופרת הרוק  "פינק פלויד" לתזמורת, הרכב רוק ומקהלה ועליו ניחה בהופעות בתל אביב ובחיפה.   תכניתה "דיאלוג עם אלוהים" ברדיו "קול המוסיקה" זכתה להצלחה רבה.

עדה פלג מאמינה בכוחה של המוסיקה לגשר בין האוכלוסיות היהודיות, הנוצריות והמוסלמיות בארץ ובעולם.  במשך שנות פעילותה עבדה עם מלחינים ומוסיקאים מכל הדתות ויזמה שיתופי פעולה וקונצרטים מיוחדים. בין מפעליה המיוחדים  קונצרט רב תרבותי בחיפה בהשתתפות פרופ' עליזה שנהר, נגני מוסיקנה  קלאסית, נגני נאי (חליל ערבי) ורקדניות בטן,  בחירת "אימפרוביזציה לחליל ותזמורת"  של המלחין הסורי נורי אל רוהייבני  כיצירת חובה של תחרות החליל הבינלאומית הישראלית וביצועה בפסטיבל האמנויות קולומביה  במרילנד ארה"ב עם תזמורת פסטיבל חיפה והחלילן הסיני ג'ין טה.    הופעה בקונצרט חגיגי לשלום בלונדון Towards Humanity    עם תזמורת המרכז , החלילן הלבנוני וויסאם בוסתני והצ'לן הבריטי רפאל וולפיש. הקלטת  קונצ'רטי לחליל ותזמורת מאת מלחינים ברזילאים, התקליטור “Made in Brazil”  בנגינת תזמורת המרכז למוסיקה והחלילן הברזילאי ג'יימס שטראוס בניצוחה, יצא לאור בשנת 2009. שיתוף פעולה עם הכנסיה הארמית מרונית בגוש חלב בהפקת סדרת "בעיקר מוצרט בגליל" ,  והרחבתו לשיתוף פעולה עם הכנסיה המרונית החדשה בנצרת. חנוכת האודיטוריום החדש שהקים סטף ורטהיימר בגן התעשיה בנצרת.

בדצמבר 2014 הוזמנה על ידי שגריר ישראל בצרפת לנצח בקונצרט חגיגי לציון 65 שנה לכינון היחסים הדיפלומטיים בין ישראל לצרפת וניצחה על תזמורת  Paris Vox Musicorum  בקונצרט שהיה גדוש בקהל רב

תזמורת פסטיבל הגליל  תזמורת הבית של המרכז למוסיקה הוקמה בשנת 2000. התזמורת האיכותית מורכבת מגרעין הנגנים המובילים של התזמורת הפילהרמונית אשר מופיעים  בקביעות בסדרות הקונצרטים הקאמריים השנתיות  שמקיים המרכז . עם נגנים אלה נמנים  מרסל ברגמן, אליקום זלצמן, אמיר ואן דר האל, דמיטרי ראטוש, אבגניה פיקובסקי, יצחק גרס, שמואל גלזר ועוד והיא מופיעה ברוב הקונצרטים התזמורתיים  של המרכז  

בנוסף לקונצרטים בארץ הופיעה התזמורת   בפסטיבל האמנויות בקולומביה מרילנד עם החלילן הסיני ג'ין טה,  בקונצרט לשלום בלונדון עם החלילן הלבנוני וויסאם בוסתני ,   הקליטה עם החלילן הברזילאי  ג'יימס שטראוס את תקליטור  “Made in Brazil”, וחנכה את סדרות המוסיקה בכנסיה המרונית בגוש חלב ובאודיטוריום שבנה סטף ורטהיימר בגן התעשיה נצרת.

קלייר מגנאג'י, סופרן   בוגרת האקדמיה למוסיקה ע"ש רובין בתל אביב, המשיכה את לימודיה בבוסטון ובברלין. הופיעה לראשונה במרכזי המוסיקה החשובים בעולם בשנת 2007 עם האקדמיה לזמרים צעירים גן הקולות של וויליאם כריסטי. מאז הוזמנה להופיע כסולנית אורחת בבתי האופרה הלאומיים של פינלנד ואסטוניה, באופרה הישראלית, עיר המוסיקה בפריס, תיאטרון קאן, פסטיבל האופרה של ריינסברג, פסטיבל ישראל, פסטיבל באד קיסינגן ובסיור ההפקה הקומדיה השטנית בארה"ב לצד השחקן ג'ון מלקוביץ'. בין תפקידיה קליאופטרה וגלתיאה (הנדל), אורידיצ'ה (גלוק), סוזנה, פמינה, דספינה וצרלינה (מוצרט), רוזינה (רוסיני), ואן טרולב (סטרווינסקי).  קלייר מרבה להופיע ברפרטואר קונצרטנטי נרחב באולמות כמו המוזיקפריין בוינה, הפילהרמונית ברלין, וויגמור הול והברביקן בלונדון, אולם אליס טולי בלינקולן סנטר, ארמון האמנויות בבריסל, האודיטוריום הלאומי במדריד והגולבנקיאן בליסבון. הופעותיה כוללות גם את התזמורת הפילהרמונית הישראלית, הפילהרמונית ברמן, הסימפונית ברלין, הסימפונית הלאומית אסטוניה, הסימפונית אולסטר, הסימפונית ירושלים, תזמורת האמנויות הפורחות, האקדמיה הווינאית, הלסינקי בארוק והקאמרטה ירושלים. דיסק הבכורה שלה "ציפור יחידה" ובו שירים ישראלים אמנותיים של עודד זהבי יצא במרץ 2015 בהוצאת המכון למוסיקה ישראלית וזוכה לשבחי הביקורת.

יניב ד'אור, קונטרה טנור   נולד בישראל. הרפרטואר האופראי שלו כולל את אורפיאו באורפיאו ואאורידיצ'ה (גלוק), התפקיד הראשי ביוליוס קיסר במצרים, רינלדו, אורלדנו, אדמטו ואוטונה (הנדל), אסקניו באסקניו באלבה (מוצרט), אוריון באוריון (קוואלי), נרון ואוטונה בהכתרתה של פופאה (מונטוורדי), ארסמנה בקסרסס, טולומאו ביוליוס קיסר במצרים (הנדל), המכשפה בדידו ואניאס (פרסל), דלפה ביאסון (קוואלי) ועוד. הוא ביצע את תפקיד הברמן בבכורה העולמית של משמרת הלילה (ג'ון ברנן). הוא מופיע בבתי אופרה רבים כולל אלו באנטוורפן, גנט, גטבורג, רומא, וילניוס, ויסבאדן, סט. גאלן וכן באולם המלכה אליזבת בלונדון. הוא מופיע גם ברפרטואר מגוון של מוסיקה ליטורגית, לידר ומוסיקה עכשווית. הוא ייסד אנסמבל המופיע בתכנית ייחודית של מוסיקה עתיקה ומוסיקה עשווית המבוססת על טקסטים יהודיים. האנסמבל הופיע כבר בפסטיבל לוצרן, אולם ויגמור בלונדון, ארמון ורסאיי, הפסטיבל למוסיקה עתיקה בשטוקהולם ופסטיבלים ואולמות נוספים בכל רחבי העולם. באופרה הישראלית הופיע בתפקיד הראשי ובתפקיד טולומאו ביוליוס קיסר במצרים (הנדל) ובתפקיד הרב אלבז בבכורה העולמית של מסע אל תום האלף (ברדנשווי)

 

×

הצהרת נגישות

אתר זה מונגש לאנשים עם מוגבלויות על פי Web Content Accessibility Guidelines 2 ברמה AA.
האתר נמצא תמידית בתהליכי הנגשה: אנו עושים כל שביכולתנו שהאתר יהיה נגיש לאנשים עם מוגבלות.
אם בכל זאת נתקלתם בבעיית נגישות אנא שלחו לנו הערתכם במייל (אל תשכחו בבקשה לציין את כתובת האתר).

אודות ההנגשה באתר: